Moeite met het vinden en behouden van werknemers?

Bied ze kansen om te ontwikkelingen!

Volgens het CBS is sinds eind 2021 het aantal vacatures groter dan het aantal werkzoekende. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om aan personeel te komen. Tegelijkertijd is het lastiger geworden om het zittende personeel te behouden. Zo is ook te zien dat sinds 2021 het aantal werkzoekende dat jaarlijks van werkgever wisseld ruim verdubbeld is. 

Niet zo gek dus dat een hoop HR-afdelingen van bedrijven worstelen met het vinden en behouden van de juiste werknemers. Onderzoeksbureau Gartner en Consultancy firma Mckinsey hebben hier onderzoek naar gedaan. Gartner heeft onderzoek gedaan naar de focuspunten voor HR-leiders in 2023. McKinsey heeft onderzoek gedaan naar hoe bedrijven de juiste mensen kunnen vinden en behouden. 

In beide onderzoeken komt duidelijk naar voren dat werknemers o.a. de mogelijkheid willen hebben om zich te kunnen ontwikkelen. In hun huidige rol maar ook alvast voorbereidend op de volgende stap in hun carrière. Ze willen worden gezien en gewaardeerd voor wie ze zijn en wat ze kunnen, of mogelijk nog gaan kunnen. Dit wordt ook wel de werknemer ervaring (employee experience) genoemd. 

Op dit moment wordt er bij veel vacatures beschreven dat er trainings en ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Echter horen we ook vaak dat werknemers aangeven dat dit niet wordt waargemaakt of niet voldoende in de behoefte voorziet van de werknemer. Op dit moment kan dat een van de dingen zijn die ervoor zorgt dat werknemers wisselen van werkgever. Want, kun jij niet in een specifieke behoefte voorzien, dan gaan ze mogelijk op zoek naar een werkgever die dat wel doet…

Worden jouw medewerkers gezien en gewaardeerd voor wie ze zijn en wat ze kunnen, of mogelijk nog gaan kunnen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories


Archives


Tags


Er is nog geen inhoud om hier te tonen.

To know more