Tekort aan leraren? DIY L&D afdeling!

In ‘dit’ bericht staat beschreven dat voor het vinden en behouden van werknemers, bedrijven werknemers kansen moeten bieden om te ontwikkelen. Dit kan zijn een workshop, een coachingstraject, een training of zelfs een volledige opleiding. Om deze te geven moeten er natuurlijk wel trainers, coaches en docenten beschikbaar zijn. Vergeet daarbij zeker niet de mensen die deze lesmaterialen, draaiboeken, video’s, etc. voor de workshops, trainingen en opleidingen moeten ontwikkelen. Echter zijn ook deze mensen schaars op de arbeidsmarkt.

In het rapport commissie Arbeidsparticipatie van Bakker uit 2008 wordt gewaarschuwd voor een toekomstig tekort aan onder meer leraren en zorgmedewerkers. Dit rapport beschreef een lange termijn probleem namelijk die van de vergrijzing. Hoewel een rapport uit 2008 wellicht niet heel relevant meer hoeft te zijn, vinden economen zoals Schippers de krapte op de arbeidsmarkt niet verrassend, omdat zij allemaal dit rapport kennen. Volgens het CBS is in 2040 is een kwart van de mensen ouder dan 65! 

Ofwel we zien dat het nu al lastig is om mensen te vinden die zich bezighouden met leren en ontwikkelen, ook wel Learning & Development (L&D) medewerkers genoemd. Dit zijn de mensen die bedrijven nodig hebben om de workshops, trainingen, opleidingen etc. te kunnen ontwikkelen en verzorgen. De verwachting is dit tekort in de toekomst alleen maar toeneemt. Om toch te zorgen dat bedrijven hun werknemers kunnen voorzien van ontwikkelingsmogelijkheden, zetten steeds meer bedrijven een eigen Learning & Development (L&D) afdeling op. Ze doen een DIY, do it yourself. Echter zijn ervaren L&D medewerkers schaars. Er worden noodgedwongen mensen aangenomen die nog erg onervaren zijn of die (nog) niet zijn gekwalificeerd. Juist daarom moeten L&D medewerkers de kans hebben om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Als ze zichzelf ontwikkelen kunnen ze ook beter andere werknemers ontwikkelen. Wat dus kan resulteren in het beter behouden van werknemers en verbeterde resultaten.

Zijn jouw L&D medewerkers voldoende ontwikkeld zodat jij zeker weet dat de workshop, de training, het coachingstraject of de opleiding die je hebt ontwikkeld of hebt ingekocht, het beoogde doel bereikt?  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories


Archives


Tags


Er is nog geen inhoud om hier te tonen.

To know more